Info & anmälan Onlinecupen
Endast teknik: 250 kr/delcup
Dressyr & teknik: 350 kr/delcup
Avgiften betalas i förskott via Swish 123-2107209 eller till plusgiro 1874828-5.
- Anmälan görs till varje delcup för sig, du måste inte vara med på alla.
Skriv i meddelandet vilken klass du vill rida samt om du bara vill rida endast teknik eller både dressyr och teknik. Det är tillåtet att byta klass mellan delcuperna.
Banorna läggs ut på webbsidan några dagar innan varje inlämningsperiod öppnar. När du anmält nedan och betalt, så gå till tävlingsbanor och registrera dig där för åtkomst.
Så här går det till - i korthet:
- Bygg den bana som hör till den nivå du tänkt rida.
- Inled filmen genom att tala om vad du heter och vilken klass du ska rida. Rid din ritt. Avsluta genom att visa betsling samt skänkelläget på bägge sidor om din häst. Allt detta ska filmas i ett svep, utan stopp.
- Ladda upp din film på Youtube eller dropbox och dela länk med fredrik@fg-equitation.se
- När din ritt/dina ritter blivit bedömda får du protokollet mailat till dig, tillsammans med återkoppling som syftar till att ge dig verktyg att förbättra ekipagets prestationer.
- Du som är med i cupen får tillgång till tävlingsbanorna samt extramaterial som instruktionsfilmer och mer generella träningstips, via den lösenordskyddade cupsidan.
Regler:
- Reglerna kring tävlingsnivåer, utrustning, bedömning samt code of conduct följer Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglemente för WE, TR X, som du hittar här.
- Hur du ska rida teknikhindren, mer specifika anvisningar kring avstånd mellan hinderdelar, hittar du i Hinderbilagan.
- Programmen för WE-dressyren hittar du på WE program/protokoll, samt uppritade på Stallbacken (scrolla ner till WE-programmen, de är inte samma som för vanlig dressyr!)
- Klädsel behöver inte följa TR, men givetvis ska du försöka presentera dig och hästen på bästa sätt, hela och rena.
- Teknikbanorna kan byggas med hjälp av vanligt hindermaterial som hoppbommar, hinderstöd samt "sockerbitar" eller koner om du inte har WE-hinder. Om du vill rida LC och över så behöver du dock ordna någon sorts lans + tunnor. Ring + någon sorts ringhållare (=tjur) är inte helt nödvändig, se nedan.
Anvisningar, alternativ kring hinderbygge:
- Som slalompinnar kan du använda hinderstöd eller hinkar med sand där du sticker ner PV-rör eller snöpinnar.
- Om du saknar klocka till klocka i korridor, så kan du bygga hela hindret utan klocka och rida in, göra halt, därefter fingera en klockringning med rätt arbetshand.
- Tunnor till två eller tre tunnor: använd större koner, hinderstöd eller sockerbitar.
- Fålla: bygg med hjälp av sockerbitar och bommar, bara bommar på marken, eller en ring av koner. Markera helst mitten av fållan med något, t ex koner eller liknande.
- Repgrind gör du lätt med hjälp av två hinderstöd och ett tjockare rep, alternativt longerlina.
- Flytta mugg: Två hinderstöd och en kon eller hink som är stor nog att sätta på toppen av stödet, men ändå är greppbar.
- Tjursviten: Till lans har du helst en rundstav som du kan köpa på en trävaruhandel. Det kan fungera med kvastskaft eller snöpinne men de är lite korta. Du behöver två tunnor och något (kon, staplade sockerbitar eller kort hinderstöd) som får vara tjur. Om du saknar ring, så räcker det med att "attackera" tjuren/ringhållaren då det är anridningen mot ringen som bedöms, inte infångandet.
- Samtliga banskisser är gjorda för en bana/ridhus med måtten 20 x 40 m. Om ni har större ridbana eller ridhus så får ni gärna öka avstånden mellan hindren.
Det finns många fler finurliga sätt att lösa avsaknad av riktiga WE-hinder. Sök på Facebook, t ex sidan We love WE, eller googla.
För den som vill investera i byggda, korrekta WE-hinder så kontakta Equimontage.
Anvisningar för dressyrbana:
Avgränsa en yta på 20 x 40 meter och sätt antingen ut bokstäver eller markera platserna för bokstäverna utmed sidorna av banan.
Anvisningar, filmning:
För dressyren: Domaren (=den som filmar) bör vara på plats C på banan, d v s mitten av ena kortsidan. Om det inte är möjligt så försök filma från samma punkt vid samtliga delcuper så att förutsättningarna för bedömningen blir desamma från gång till gång.
För tekniken: Eftersom banorna inte ser precis likadana ut för alla, så lägger jag bara in en rekommendation för var den som filmar kan stå, på banskissen. Om ni finner en bättre plats, så är det fritt att stå där.
Allmänt: Det är OK att zooma in ekipaget - och gör det g´ärna om den som filmar står långt ifrån. Undvik dock oavbrutna kameraåkningar fram och tillbaka då det lät blir oskärpa innan kameran hittar fokus mellan zoomningarna.
Det är OK att filma från läktaren om det underlättar.
Provfilma gärna lite för att se så det inte placeringen ni valt innebär motljus eller annat som gör det svårt att se ekipaget på filmen.
Ekipaget bör vara ensamt på hinderområdet/dressyrbanan när ni filmar.
- LYCKA TILL och HA ROLIGT!!